علیرضا آل بویه؛ مریم السادات رضوی
چکیده
جمعیت جهان بهصورت چشمگیر و روزافزونی در حال افزایش است و مردم با مشکلات و معضلات مهمی چون گرسنگی و سوءتغذیۀ شدید روبرو هستند. به ادعای برخی، تولید غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی میتواند راهحل مناسبی برای ...
بیشتر
جمعیت جهان بهصورت چشمگیر و روزافزونی در حال افزایش است و مردم با مشکلات و معضلات مهمی چون گرسنگی و سوءتغذیۀ شدید روبرو هستند. به ادعای برخی، تولید غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی میتواند راهحل مناسبی برای تأمین غذای سالم و کافی و در نتیجه، حل گرسنگی جهانی باشد. تولید غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی با مخالفتهای بسیاری نیز روبرو شده است. گروهی از مخالفان، با ارائۀ دلایل الهیاتی، تولید غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی را بهخودیخود و بدون در نظر گرفتن پیامدهای آن، غیراخلاقی و ناپسند میدانند. این مقاله در صدد بررسی و نقد مهمترین دلایل الهیاتی مخالفت با تولید غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی مانند بازی در نقش خدا، عبور از مرزهای گونه، نقض ارزش ذاتی گیاهان و حیوانات و تغییر در خلقت است. نتایج بهدستآمده نشان میدهد که این دلایل از اتقان کافی برخوردار نیستند و نمیتوانند غیراخلاقیبودن تولید غذاهای اصلاحشدۀ ژنتیکی را اثبات کنند، البته لازمۀ این مطلب، اخلاقیبودن چنین کاری نیست.